Родина змушувала людей працювати за 150 г горілки

 Родина змушувала людей працювати за 150 г горілкиНовітніми рабовласниками, яких затримали у Луцьку, виявилася ціла сім’я:
подружжя та їхній син.

Трудова експлуатація людей чи продаж їх у рабство – останнім часом усе частіше про ці злочини говорять правоохоронці. Але, незважаючи на будь-які застереження, «вербувальники» успішно агітують населення (переважно – жителів сільської місцевості) виконувати «певну» роботу за «гідну» оплату. Але згодом виявляється, що робота насправді – м’яко кажучи, не певна, а заробітна плата – не те, що не гідна, а часто – відсутня.

ЗІК уже повідомляв, що працівники відділу боротьби з кіберзлочинністю і торгівлею людьми УМВС України у Волинській області, отримавши оперативну інформацію, виявили та затримали трьох осіб, котрі протягом року незаконно використовували найману працю як мінімум восьми громадян Закарпатської та Луганської областей.

Правоохоронці затримали новітніх рабовласників (а це подружжя і їхній 25-річний син) поблизу одного зі сміттєзвалищ краю: саме на смітті вони робили бізнес. Бідолахи, котрі зголосилися на роботу, навіть подумати не могли, що їм доведеться ходити по смітниках, збирати пластик, папір, метал, склотару.

Згодом ці матеріали хитромудрі роботодавці здавали на переробні заводи.

Варто зауважити: умови, в яких жили люди, були жахливими, приміщення нагадувало барак, тому там панувала повна антисанітарія. Відтак у бідолах – серйозні проблеми зі здоров’ям: як із фізичним, так і психічним. Фактично вони опинилися сам на сам із бідою: всі документи у них одразу відібрали, а працювати доводилося зранку до вечора за 150 грамів горілки і тарілку їжі.

А спритники тим часом наживалися на людях і накопичували статки. Як розповів начальник відділу боротьби з кіберзлочинністю і торгівлею людьми УМВС України у Волинській області полковник міліції Петро Шпига, у подружжя, зокрема, вилучили новий автомобіль, чимало сучасної побутової та оргтехніки.

Нині всі троє затримані та знаходяться в ізоляторі тимчасового утримання Луцького МВ УМВС України у Волинській області, вирішується питання про їхній арешт. Порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми та інша незаконна угода щодо передачі людини).

Триває слідство з метою виявлення інших імовірних учасників злочинної групи та потерпілих.

Джерело

peredplata