За матеріалами військової прокуратури складено протокол про вчинення корупційного адмінправопорушення відносно в.о. голови одного з міськрайсудів Хмельницької області

За матеріалами військової прокуратури складено протокол про вчинення корупційного адмінправопорушення відносно в.о. голови одного з міськрайсудів Хмельницької областіУ ході розслідування кримінального провадження за фактом перевищення службових повноважень командуванням однієї з військових частин Хмельниччини військовою прокуратурою Рівненського гарнізону спільно з Головним відділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Хмельницькій області виявлено факт вчинення корупційного правопорушення виконувачем обов`язків голови одного з міськрайонних судів цієї області.

Установлено, що вказаний керівник суду задля отримання статусу учасника бойових дій порушив встановлені законом обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності і в період відпустки, яку брав частинами, з 18.08.2017 по 24.10.2017 працевлаштувався у військову частину на посаду тесляра 2-го розряду відділу матеріально-технічного забезпечення, з якої на четвертий день роботи був відряджений на 2 місяці в район проведення антитерористичної операції. За вказаний термін він отримав винагороду у військовій частині за виконану роботу в сумі понад 10 тис грн та понад 85 тис грн заробітку від Територіального управління Державної судової адміністрації України.
Матеріали про виявлення даного факту були скеровані до Управління захисту економіки Національної поліції в Хмельницькій області для складання протоколу про вчинення адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-4 КУпАП України.
На даний час в.о. голови суду оголошено та вручено копію вказаного протоколу, після чого його направлено для розгляду по суті до Апеляційного суду Хмельницької області, де участь прокурора в судді для притягнення винної особи до адмінвідповідальності забезпечуватиме прокуратура Хмельницької області. Решта обставин вказаного правопорушення буде з’ясовано у ході досудового розслідування кримінального провадження, яке триває.

Прес-служба військової прокуратура
Західного регіону України

peredplata