На Буковині з авто крадуть номери і перепродують за кордон

На Буковині з авто крадуть номери і перепродують за кордонМинулого року на території Чернівецької області було здійснено 247 крадіжок номерних знаків автомобілів. Більшість із них правоохоронці розкрили, затримавши, зокрема, і двох громадян, які викрали 90 номерів.

Попри те, що шукачі такого виду легкої наживи рано чи пізно потрапляють в руки міліції, злочинний промисел не втрачає актуальності. З початку 2012 року у Чернівцях вже викрадено 63 номерних знаків.
Свіжа «серійна» крадіжка трапилась нещодавно біля одного з будинків по вулиці Кармелюка, де з автомобілів одночасно було знято 7 номерних знаків. Коментуючи подію начальник УМВС України в Чернівецькій області генерал-майор міліції Микола Харабара зазначив, що цей факт є продовженням минулорічного сценарію: \”Номери викрадалися і везли їх на територію Італії, Іспанії, Польщі. Продавали нашим заробітчанам, і ті вже далі чіпляли їх на автомобілі, щоб не реєструвати транспортний засіб. Підробляли техпаспорти, і так користувалися авто\”.

Оперативно-слідча група встановлює осіб, які скоїли злочин. Тим часом керівник обласного міліцейського відомства переконаний в тому, що ситуація змінилась не на користь злодіїв.

«Наша область обладнана постами, і тепер вже будь-який номер при виїзді з області фіксується. Так що, виїхати звідси не зможуть на крадених номерах\”,— зазначає Микола Харабара. Про це повідомляє прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області.

Джерело

peredplata