Чернівецькі оперативники спіймали на гарячому серійних злодіїв

Правоохоронці встановили причетність зловмисників до 10 злочинів з новобудов по всій території Чернівців. Своїми діями зловмисники нанесли матеріальний збиток на загальну суму близько 50 тисяч гривень. Про це інформує Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Розслідуючи низку крадіжок, що мали місце у Чернівцях упродовж останнього часу, поліціянти вийшли на слід двох раніше судимих місцевих жителів. Оперативники Управління карного розшуку ГУНП в Чернівецькій області спільно з працівниками Шевченківського відділення поліції затримали правопорушників одразу після скоєння ними чергової крадіжки.

Зловмисники намагалися втекти від правоохоронців на автомобілі. Однак, завдяки злагодженій роботі оперативників і патрульної поліції, крадіїв вдалося зупинити й затримати.

Під час огляду авто поліцейські виявили та вилучили паперові згортки з речовиною рожевого кольору, зовні схожою на наркотичну.

Правоохоронці встановили, що двоє чернівчан, віком 42 та 30 років, раніше відбували покарання за корисливі злочини у місцях позбавлення волі. Не ставши на шлях виправлення, раніше судимі порушники знову взялися за старе. Об’єктом своєї протиправної діяльності вони обрали чернівецькі будівельні майданчики та новобудови. Злодії обрізали силові кабелі з будівельних кранів та кабелі електромереж новобудов, які потім здавали на металобрухт. Заради наживи порушники своїми діями знеструмлювали об’єкти й блокували роботу забудовників. Крім цього, злочинці крали електроінструменти й будівельні матеріали.

Наразі триває досудове розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за статтею 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

peredplata