Буковинські аудитори виявили порушень на понад півтора мільйона грн в Управлінні праці та соціального захисту населення Герцаївської райдержадміністрації

Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області під час ревізії в Управлінні праці та соціального захисту населення Герцаївської районної державної адміністрації виявили порушень, що призвели до втрат, на суму 1551 тис. грн.  Ревізія охопила період з 01.01.2015 по 31.01.2018 року.

Найбільші суми збитків, завданих бюджету, пов’язані з виплатами застрахованим особам щомісячних компенсацій за здійснення догляду за інвалідами І групи та особами, які досягли 80-річного віку. Зокрема, через виплату таких компенсацій та сплату єдиного соціального внеску за осіб, які протягом місяця жодного дня не перебували на території України та відповідно догляду не здійснювали, зайво використано бюджетних коштів на 785 тис. грн. – повідомляє Управління Західного офісу Держаудит-служби  в Чернівецькій області.

Через надання громадянами недостовірної інформації про отримані доходи та майновий стан їм зайво призначено субсидій на 601 тис. грн,  виплачено державної соціальної допомоги на 147 тис. грн та надано пільг на 19 тис. грн.

Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів.

 

 

peredplata