ПРАЦІВНИКАМИ УЗЕ ВИКРИТО СХЕМУ НЕЗАКОННИХ ОБОРУДОК З ЛІСОДЕРЕВИНОЮ

Оперативниками управління захисту економіки в Чернівецькій області ДЗЕ НП України спільно з прокуратурою області задокументовано злочинну діяльність буковинця, який виробляв пиломатеріали з незаконно вирубаного лісу – повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Приватний підприємець в документах щодо походження деревини вказував, що вона була закуплена з сусідніх областей, хоча фактично проводив незаконні вирубки в Сторожинецькому і Глибоцькому районах. Крім того, було встановлено, що пилорама, на якій переробляли лісодеревину, знаходилась в Сторожинецькому районі.

12 липня проведено санкціонований обшук на території одного з підприємств Кіцманського району, де виявилено 62 метрів кубічних пиломатеріалів породи «дуб» вартістю понад пів мільйона гривень.

Досудове розслідування в даному кримінальному провадженні триває, а горе-підприємцю «світить» позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права займатись певною діяльність на строк до трьох років.

 

peredplata