«Ви виграли автомобіль!» Саме так чернівчанина ошукали на 55 тисяч гривень

 

«Ви виграли автомобіль!» – саме таке СМС повідомлення отримав 37-річний чернівчанин. Коли «щасливий власник» зателефонував на номер з якого надійшло СМС, співрозмовник відрекомендувався «представником компанії», яка проводить розіграш. Невідомий повідомив про деякі умови, за яких можна отримати авто. Мовляв, машина для переможця абсолютно безкоштовна, але треба заплатити комісійні за послуги оподаткування. А щоб все відбулося якнайшвидше і переможець отримав омріяну машину, гроші треба переказати на рахунок, який вказав представник компанії.

Чоловік одразу ж виконав ці вимоги і перерахував 55 тисяч 891 гривню. Ошуканий зрозумів, що став жертвою шахрайства, лишень згодом, коли автівку не пригнали, а телефон «представника компанії» не відповідав.

Після чого потерпілий звернувся в поліцію. За даним фактом відкрили кримінальне провадження передбачене частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські вживають всіх можливих заходів, щоб викрити та затримати зловмисників. Також правоохоронці черговий раз закликають буковинців бути максимально обачними та не вірити у сумнівні акції.

Інформує відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

peredplata