На Буковині до 9 років позбавлення волі засуджено двох розбійників

Кельменецька місцева прокуратура оскаржила вирок суду першої інстанції в частині призначення покарання двом розбійникам, яких було засуджено до 7,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна, крім житла – інформує прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Під час судового розгляду встановлено що двоє жителів м. Новодністровськ (1975 та 1986 років народження), будучи раніше судимими за крадіжки та грабежі, застосовуючи пневматичний пістолет та фізичне насильство посеред вулиці вчинили розбійний напад на односельця та заволоділи його майном на загальну суму майже 1500 тис грн.

Новодністровський районний суд визнав чоловіків  винними у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб ) та призначив обом мінімальний термін покарання за вказаний злочин у вигляді 7,5 років позбавлення волі.

Прокуратура не погодилась з цією мірою покарання так як вважає, що це занадто м’яке покарання для правопорушників, які були раніше судимим за майнові злочини, вчинили новий злочин в період не погашеної судимості та в станів алкогольного сп’яніння.

Апеляційний суд Чернівецької області підтримав позицію місцевої прокуратури, скасував вирок суду першої інстанції в частині призначення покарань, та призначив зловмисникам покарання у виді 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна, крім житла.

 

 

 

 

 

peredplata