Ліки вартістю майже 1,2 мільйона гривень вилучено у пункті пропуску «Порубне»

Вкотре завдяки спільним заходам, зорганізованим Чернівецькою митницею ДФС та Управлінням захисту економіки у Чернівецькій області, попереджено чергову спробу незаконного ввезення в Україну значної партії товару. Цього разу у пункті пропуску «Порубне» Чернівецької митниці ДФС вилучено лікарські препарати, що слідували з Греції до двох фірм Київщини – інформує прес-центр Чернівецької митниці.

Підставою для притягнення до адміністративної відповідальності представників отримувачів товару – осіб, уповноважених на роботу з митницею, стала інформація баз даних митниці, що засвідчувала значне заниження вартості товару у товаросупровідних документах, поданих для здійснення митних формальностей.

Представник перевізника, водій транспортного засобу, для здійснення митних формальностей подав один пакет документів, а згодом, під час здійснення митного контролю, додатково надав інші документи, за результатом вивчення яких встановлено невідповідність інформації, зазначеної в INVOICE.

Відповідно до поданих до митного контролю документів загальна вартість імпортованих ліків становила 37427,80 євро. Згідно з документами, наданими для здійснення митних формальностей, загальна вартість цього ж товару становила 146868,5 доларів, що відповідає інформації, вказаній під час здійснення попереднього декларування товару особами, відповідальними за роботу з митницею.

За протоколами про порушення митних правил, складеними за ч.1 статті 483 Митного кодексу України (подання митному органу як підстави для здійснення митних формальностей документів, що містять  неправдиві відомості, необхідні для визначення митної вартості товару), загалом вилучено понад 28 тисяч упаковок лікарських засобів загальною вартістю майже 1 млн. 200 тис.грн.

peredplata