У Херсоні облили кислотою працівницю міської ради активістку Катерину Гандзюк

У Херсоні облили кислотою працівницю міської ради активістку Катерину Гандзюк. Про це повідомляє Новинарня.
“Чоловік чекав біля під’їзду і хлюпнув на Катю кислотою. У неї серйозні опіки. Зараз вона в лікарні, ніяких подробиць поки немає”, – повідомив у Фейсбуку журналіст Сергій Нікітенко.
Пізніше Нікітенко уточнив, що кислота потрапила Катерині на руку і спину, частково і на обличчя.
Поліція отримала повідомлення про подію сьогодні, 31 липня, о 08:47.
“Зателефонував херсонець і повідомив, що його знайомій облили обличчя невідомою речовиною (попередньо кислотою). Потерпілою виявилася працівник міської ради”, – сказано в повідомленні.
З повідомлення поліції випливає, що приблизно о 08:30 Гандзюк вийшла з під’їзду. З кущів їй назустріч вийшов чоловік років 20-25, який тримав у руках ємність із рідиною. Невідомий вилив рідину, попередньо кислоту, в обличчя жінки, після чого втік.
Жінку з опіками доставили в лікарню.
Попередня правова кваліфікація – ст. 296 Кримінального кодексу України “хуліганство”.
Поліція з’ясовує усі обставини події та вживає заходи для встановлення особи і затримання зловмисника.
Катерина Гандзюк керує справами виконавчого комітету в Херсонській міськраді. Вона також громадський діяч з активною проукраїнською позицією, блогер і журналіст, учасник ГО “Центр політичних студій та аналітики “Ейдос”, член команди херсонського мера Володимира Миколаєнка.
Як нагадує Україна молода, нещодавно в міськраді Херсона було побито активістку, громадського діяча, журналістку Євгенію Вирлич.

peredplata