Тернопільські псевдомажори на \”Бентлі\” залякували та грабували студентів

Тернопільські псевдомажори на "Бентлі" залякували та грабували студентівУ Тернополі правоохоронці затримали трьох вимагачів, які \”вибивали\” гроші зі студентів, застосовуючи погрози та фізичне насильство.

Як повідомив начальник відділу боротьби з етнічними організованими злочинними групами та екстремізмом УБОЗ УМВСУ в Тернопільській області Василь Джиджора, таким чином рекетири змушували віддавати їм тисячі доларів.

Злочинний \”бізнес\” організували двоє тернополян 20-ти та 24-х років разом з 25-літнім мешканцем Івано-Франківська. Першою жертву вимагачів став місцевий студент, який позичив тисячу гривень, а зумів повернути готівкою лише половину.

Франківчанин відібрав у позичальника мобільний і продав на ринку за чотириста гривень, але цього йому видалося замало. Зловмисники почали усюди переслідувати юнака на двох розкішних автомобілях марок \”Крайслер\” та \”Бентлі\”.

Щоб залякати, вивозили до лісу, ставили на коліна, до скроні прикладали зброю. Таким чином рекетири примушували жертву писати розписки про боргові зобов\’язання на тисячу доларів.

Апогеєм знущань стало те, що юнакові поранили ногу.

Ще одна жертва вимагачів, студент 3 курсу, повинен був їм повернути невідомо за що аж 20 тисяч доларів. Юнака так залякали, що він поїхав до родичів у село і боявся в Тернополі з\’являтися.

За словами Василя Джиджори, потерпілі не одразу звернулися до правоохоронців.

Зловмисники погрожували студентам, що їхні родичі працюють на високих посадах у прокуратурі та суді. Однак з\’ясувалося, що високі покровительства – це лише фантазії кривдників.

Вимагачів затримали під час передачі чотирьохсот доларів. У них вилучили цілий арсенал зброї – шість мисливських рушниць, кастет, чотири пістолети, набої, електрошокери, значну суму валюти, автомобілі.

Затриманим висунуті звинувачення за ч. 2 ст. 189 КК України. Усіх трьох учасників злочинної групи арештовано.

Джерело

peredplata