Невідомі закидали коктейлями Молотова церкву, передану Вселенському Патріархату у Києві

Сьогодні зранку, 15 листопада, двоє невідомих кинули пляшки із запальною сумішшю у двері Андріївської церкви. Поліція встановлює зловмисників.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Києва у Facebook.

«У столиці поліцейські встановлюють зловмисників, які кинули пляшки із запальною сумішшю у двері Андріївської церкви. Внаслідок події постраждалих немає, загорання не сталося. Охоронці намагалися затримати зловмисників, однак вони застосували газові балончики і втекли. Проводиться огляд місця події та прилеглої території. Правоохоронці спілкуються зі свідками та встановлюють відеокамери, які могли зафіксувати правопорушення і зловмисників. Вирішується питання щодо правової кваліфікації події», – повідомив начальник поліції Києва Андрей Крищенко.

Натомість речник Українськрї православної церкви Київського патріархату архієпископ Євстратій (Зоря), зазначив, що внаслідок інциденту постраждав священик, якому в обличчя розпилили газ.

«Близько 7:20 ранку, 15 листопада, невідомі кидали «коктейлі Молотова» в двері стилобату (будинку-фундаменту) Андріївської церкви. Пожежі не сталося, шкоди не завдано, але від дій нападників постраждав священик Київського патріархату – комендант приміщення: проти нього нападники застосували силу і газовий балончик», – зазначив речник УПЦ КП.

Він також акцентував, що йдеться не про звичайний акт вандалізму, а спробу залякування представників Вселенського Патріархату, якому передано Андріївську церкву.

«Бачимо, що посіпаки Москви намагаються «прозорими натяками» лякати представників Вселенського Патріарха, якому Андріївська церква передається під представництво. Однак як мудро казав святійший Варфоломій в очі московитам: «Вселенський Патріархат нікому не погрожує і не сприймає погроз», – підсумував архієпископ.

Читайте також: Ієрархи УПЦ МП на зустрічі із Президентом заявили про шалений тиск

 

Нагадаємо, 10 листопада, набув чинності закон про передачу в користування Вселенського Патріархату Андріївської церкви у Києві.

peredplata