Прокуратура Буковини знайшла порушення в Чернівецькому СІЗО, але які саме не кажуть + ОНОВЛЕНО

Прокуратура Буковини знайшла порушення в Чернівецькому СІЗО, але які саме не кажуть + ОНОВЛЕНОПрокуратура Буковини знайшла порушення в Чернівецькому СІЗО, але які саме не кажуть + ОНОВЛЕНОЩе 10 квітня Генеральний прокурор України дав обласним прокурорам вказівку провести перевірку дотримання вимог законів у слідчих ізоляторах Державної пенітенціарної служби України. І, як нам повідомили в прокуратурі Чернівецької області у відповіді на наш запит, з 10 по 18 квітня така перевірка проходила на теренах Буковини.

Зокрема, протягом цього часу структурним підрозділом прокуратури Чернівецької області проведено перевірку додержання адміністрацією Чернівецького слідчого ізолятору вимог законодавства щодо житлово-побутових умов, медико-санітарного забезпечення та харчування, інших питань при утриманні ув\”язнених та засуджених.

За наслідками перевірки 18.04.2012 року прокуратурою Чернівецької області начальнику відділу Державної пенітенціарної служби України в Чернівецькій області внесено подання про усунення порушень вимог чинного законодавства. На даний час вказане подання перебуває на розгляді.

Ми тоді (16 травня) надіслали повторного запиту до прокуратури області, аби та нам уточнила, які саме порушення виявлено в ході проведеної перевірки.

У відповіді ж на цей запит нам старший помічник прокурора області з питань забезпечення доступуп до публічної інформації Н.Цілюк повідомив, що інформація, котру ми запитуємо належить до інформації з обмеженим доступом і є службовою. Тому надати її не вбачається можливим.

Одночасно нас повідомили, що виявлені порушення стосувались житлово-побутового, медико-санітарного забезпечення ув\”язнених та інших питань.

Світлина

peredplata