Чернівецькі поліцейські «на гарячому» затримали шахрая

Довірливість жінки коштувала їй 5 тисяч гривень та 800 доларів США. Попри те, що правоохоронці постійно проводять роз’яснювальну роботу з населенням, громадяни все одно стають жертвами шахрайських дій. Про це інформує Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

14-го грудня, близько 21 години,  до поліції звернулася по допомогу, 77-річна чернівчанка, котра стала жертвою чергового шахрая.

Як розповіла потерпіла поліцейським їй зателефонував невідомий та повідомив, що її син потрапив у ДТП. Співрозмовник представився лікарем-терапевтом й увійшовши в довіру до жінки пообіцяв  надати кваліфіковану  медичну допомогу, щоб врятувати життя її сина.

Та коли шахрай спитав пенсіонерку скільки вона ладна віддати грошей на операцію  для сина, жінка не вагаючись віддала всі заощадження. 5 тисяч гривень та 800 доларів США, а також банківську картку чернівчанка передала незнайомцю за місцем проживання.

Тільки після передачі коштів жінка зв’язалася із сином по телефону та зрозуміла, що стала жертвою шахрайства.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники Управління карного розшуку ГУНП спільно із слідчо-оперативною групою Чернівецького ВП, за декілька годин, затримали афериста та помістили його до ізолятора тимчасового тримання.

Ним виявився 27-річний житель Луганської області. Наразі правоохоронці перевіряють причетність зловмисника до аналогічних злочинів на території Буковини.

Вирішується питання про оголошення зловмиснику підозри у скоєнні кримінального правопорушення, передбачене статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Поліція звертається до жителів краю, не довіряти незнайомцям, бути пильними. А тому, щоб не стати жертвою авантюристів, найкращий вихід – припинити розмову та одразу зателефонувати до поліції за номером «102».

 

peredplata