На Буковині впіймали фінансових аферистів

У ході здійснення комплексу заходів з протидії злочинів у фінансово-банківській сфері співробітники СБУ в Чернівецькій області виявили факти шахрайських дій з боку приватного підприємця та співробітника одного з комерційних банків, що завдали великої шкоди фінансовій установі.

Зловмисники розробили та реалізували протиправну схему отримання банківських кредитів за програмою мікрокредитування малого бізнесу. Під сфальсифіковані гарантії матеріальної застави, діючи у змові, ділки сприяли наданню низки кредитів третім особам на загальну суму $ 500 тис. В якості застави в кредитних договорах фігурували нерухомість та товарно-матеріальні цінності, що засвідчувалося підприємцем відповідним чином. Встановлено, що для отримання кредитів шахраї надали підроблені документи та повідомили банку завідомо неправдиві відомості щодо кількості, вартості, місцезнаходження об’єктів застави та пред’явили підроблені довідки.

За матеріалами СБУ слідчими міліції стосовно двох чернівчан порушено кримінальну справу за ознаками складу злочинів, передбачених ч. 2 ст. 222 (шахрайство з фінансовими ресурсами, що завдало великої матеріальної шкоди) та ч. 3, 4 ст. 358 (підроблення документів та використання завідомо підробленого документа) КК України. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Триває слідство, повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

peredplata