Директорка Новоселицької музичної школи на Буковині крала зарплату сторожа

Директорка Новоселицької музичної школи на Буковині крала зарплату сторожаПрокуратура Новоселицького району порушила кримінальну справу відносно директора однієї з музичних шкіл за ознаками складу злочинів, передбачених ч.2 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.

Керівник цього закладу, грубо порушуючи вимоги чинного законодавства, діючи умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, склала фіктивні накази про прийняття на роботу на 0,5 ставки посади гардеробника та на ставку сторожа місцевого жителя.
– В результаті підроблених наказів у період з 01.10.2010 по 30.04.2012 рр. цей чоловік фактично вважався працівником школи і отримував заробітну плату, хоча насправді там не працював, – розповідає начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Чернівецької області Євген ІСАР. – В результаті таких дій директорка привласнила та використала на власні потреби кошти в сумі майже 35 тис. грн., які були нараховані з державного бюджету та призначалися для виплати заробітної плати цьому громадянину.
Досудове слідство даної кримінальної справи проводить прокуратура Новоселицького району.

Прес-служба прокуратури Чернівецької області

peredplata