Головний лікар «Міського протитуберкульозного диспансеру» засудили за корупцію

Шевченківський районний суд м.Чернівців розглянув відносно головного лікаря ДКМУ «Міський протитуберкульозний диспансер» матеріали про притягнення за корупційне правопорушення до адміністративної відповідальності (ч.2 ст.172-2 Кодексу України про адмінправопорушення).

Встановлено, що керівник установи, використовуючи свої службові повноваження, видала наказ про преміювання працівників диспансеру на загальну суму 80 тис. 200 грн. із встановленням розміру премій кожному від 200 до 4500 грн. Причому розмір премій визначала самостійно. Виданню зазначеного наказу передувало попередження головним лікарем працівників закладу про призначення їм премій більшого розміру за умови подальшого повернення їй половини одержаних коштів, більшу частину з яких привласнила. Під час перевірки викрадені кошти були вилучені.

Суд визнав головного лікаря винною у вчиненні корупційного правопорушення і застосував адмінстягнення із звільненням з роботи та конфіскацією в дохід держави вилучених коштів, повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata