Мер Ґданська Павел Адамович помер у лікарні

Мер польського Ґданська, 53-річний Павел Адамович, на якого напередодні з ножем напав раніше судимий грабіжник банків, помер у лікарні, не прийшовши до свідомості. Про це близько 15:40 понеділка, 14 січня, бповідомив сайт польського телеканалу TVN24 з посиланням на лікаря Томаша Стефаняка.

Нагадаємо, напад на мера Ґданська Павла Адамовича стався у неділю, 13 січня, під час благодійного концерту. 27-річний злочинець, який потрапив на захід під виглядом представника медіа, наблизився до мера, коли той виступав на сцені, і завдав йому кілька ударів ножем. Далі злочинець вирвав з рук ведучого мікрофон і почав хизуватися своїм вчинком. Після цього його затримала поліція.

Нападника звуть Стефан Вілмонт. Зі слів свідків, він вийшов на сцену заздалегідь, чекаючи моменту, щоб напасти на мера. Після промови Адамовича Стефан Вілмонт підбіг до мера завдав кілька ударів, а потім ще близько хвилини ходив сценою та говорив у мікрофон.

27-річний Стефан Вілмонт має кримінальне минуле. 12 червня 2013 року він разом зі спільником пограбував банк у Ґданську, після чого відбув тюремний термін. Після нападу на мера Ґданська він сказав, що сидів у в’язниці «невинно» і звинуватив тодішню польську владу у катуваннях.

Зазначимо, що в час, коли Вілмонт сидів у в’язниці, правлячою партією в країні була ліберальна партія «Громадянська платформа», представником якої був Адамович.

«Привіт, привіт! Мене звати Стефан Вілмонт. Я сидів невинний в ув’язненні. «Громадянська платформа» мене катувала. Саме тому загинув Адамович», – заявив нападник після того, як вдарив ножем мера у груди.

https://zaxid.net/news/

peredplata