У Чернівцях поліція викрила «дует» серійних крадіїв

Об’єктами злочинної діяльності злодії вибрали автомати для реалізації питної води. За короткий період часу вони встигли скоїти два десятки крадіжок грошей з водоматів. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Наприкінці минулого року до поліції почали надходити повідомлення про пошкодження автоматів продажу води та викрадення з них грошових коштів.

В окремі дні злочинці обкрадали декілька таких приладів, оскільки в них, як правило, знаходяться невеликі суми грошей.

Більшість збитків, які теж прийдеться відшкодовувати злодіям, – це вартість відновлення пошкодженого обладнання, що в десятки разів перевищує суму викраденого.

Для припинення протиправної діяльності крадіїв власник посилив заходи безпеки в місцях реалізації води, а підрозділи поліції на території обласного центру провели оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Нічне місто». Під час відпрацювання поліцейські затримали безпосередньо після скоєння чергового злочину двох чернівчан, віком 21 і 22 роки. У них вилучено викрадені гроші, спеціально підготовлені знаряддя зламу та інші речові докази.

Зловмисникам оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. За скоєні крадіжки чоловікам загрожує до шести років позбавлення волі.

 

 

 

peredplata