Геннадій Москаль надав подробиці розстрілу депутатів від «Фронту змін» в Чернівецькій області

Геннадій Москаль надав подробиці розстрілу депутатів від «Фронту змін» в Чернівецькій областіПерший заступник голови парламентського комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Геннадій Москаль надав подробиці резонансного нападу на депутатів партії «Фронт змін» в Чернівецькій області.«Власне, сам інцидент розпочався в селі Чортория Кіцманського району Чернівецької області – під час святкування ювілею Івана Миколайчука, – заявив Геннадій Москаль. – Саме під час цього заходу група невідомих почала агресивно поводити себе стосовно депутата Вижницької райради Віталія Гараса та до його брата – депутата Вашківецької міськради Юрія (обидва представляють політичну партію «Фронт змін»)».

За словами Геннадія Москаля, за допомогою місцевих жителів конфлікт було локалізовано, а брати поїхали в місто Вашківці і в одному з кафе почали дивитися футбольний матч. «В той же час в Вашківці приїхала група з 17 чоловік, озброєна газовою, а також пневматичною зброєю, частина якої була перероблена для використання дрібнокаліберними кулями, — уточнює Геннадій Москаль. – Вони знайшли в кафе, де знаходилися брати Гараси та їх приятель, колишній працівник правоохоронних органів Роман Ставчанський, та почали безпричинну стрільбу, в результаті якої Роман Ставчанський був вбитий, а брати Гараси отримали важкі тілесні ушкодження, після чого були доправлені до реанімації». Геннадій Москаль також заявив, що тілесні ушкодження отримали й інші відвідувачі кафе, частина яких була госпіталізована, а іншим надали медичну допомогу на місці. «Наприклад, депутат Чернівецької облради від «Нашої України» Іван Шевчук отримав поранення в око», — додав народний депутат.

Геннадій Москаль нагадує, що свого часу зареєстрував в парламенті зміни до закону «Про міліію», які б дозволили правоохоронним органам давати дозволи на придбання та використання газової та пневматичної зброї. «Однак громадяни мають бути «вдячні» Партії регіонів та іншим членам більшості, які провалили цей законопроект, в результаті чого ці види зброї продаються вільно, і ними можуть скористатися злочинці, – підкреслив він. – В інциденті в Вашківцях винні і правоохоронці, які замість того, аби слідкувати за дотриманням правопорядку, масово виїхали в міста проведення Євро, де з зацікавленням спостерігають за тим, як іноземні вболівальники мочаться на святу українську землю».

Прес-служба Геннадія Москаля

peredplata