Податкова міліція Буковини: впродовж першого кварталу у сфері податків викрито 17 кримінальних правопорушень

За інформацією Головного управління ДФС у Чернівецькій області в Єдиному реєстрі досудових розслідувань впродовж першого кварталу цього року обліковано 17 кримінальних правопорушень.

З числа зареєстрованих кримінальних проваджень, майже половину складають за ст. 212 КК України ( ухилення від сплати податків) – 8 справ; трохи менше за ч. 1 ст. 204 КК України (виготовлення, зберігання з метою збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів) – 5; за ч. 2 ст. 204 КК України (…теж саме шляхом відкриття «підпільного цеху» – 1; за ч. 1 ст. 199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, з метою збуту або збут марок акцизного податку України) – 3.

До суду від початку 2019 року направлено провадження за вчинення 6 кримінальних проваджень.

У закінчених провадженнях збитки нанесені бюджету складають майже 2 млн. грн., які сплачено у повній сумі.

Податковими міліціонерами в впродовж січня-березня 2019 року в рамках операцій «Акциз-2019» та «Рубіж-2019» з незаконного обігу вилучено товарів на понад 11,1 млн.грн., серед яких 99 відсотків складають підакцизні товари. Загалом реквізовано 184,2 тис. пачок тютюнових виробів, 3005 дал спирту, 155,4 дал лікеро-горілчаних та 4 автомобілі.

Серед резонансних порушень, виявлених у першому кварталі 2019 року податковими міліціонерами, є ліквідація діяльності «підпільного» цеху, де виготовляли лікеро – горілчаний «фальсифікат».

Так само, податкові міліціонери зруйнували «схему» ухилення від сплати податку на додану вартість на суму майже півмільйона гривень.

Інформу ГУ ДФС у Чернівецькій області.

peredplata