Катівник рибалок Бойчук знову взявся за зброю

Катівник рибалок Бойчук знову взявся за зброюЗаява прес-служби обласної організації партії ВО «Батьківщина»

Скандально відомий на всю Україну екс-голова Заставнівської райдержадміністрації, який «прославився» катуванням рибалок на приватному ставку, знову опинився в центрі скандалу.

У селі Хрещатик на Заставнівщині, де мешкає умовно (!) засуджений на 5 років «поміщик» (а його поведінка на приватному ставку і не тільки виглядає саме як поведінка поміщика чи «удільного князька») є поле, на якому діти випасають худобу. Це поле знаходиться поблизу заводу води \”Хрещатик\”, який належить Бойчуку. Останні два дні, себто сьогодні і вчора, Бойчук ходив у поле і стріляв у повітря, щоб діти з худобою залишили це поле і пішли деінде. Територію навколо заводу він, очевидно, також по-поміщицьки вважає своєю. А людей – очевидно, кріпосними?
Стурбовані пострілами мешканці Хрещатика звернулися до Заставнівської райпарторганізації «Батьківщини» за допомогою. Заступник голови райпарторганізації Раїса Ільчук викликала міліцію, яка зараз працює на місці і розслідує справу.

Не минуло й півтора року відтоді, як у квітні 2011 року Бойчук зі своїм братом, зятем і двома охоронцями ставка у Заставні жорстоко катував чотирьох рибалок, які без дозволу ловили рибу у ставку. Людей приковували кайданами до електроопори, били битами, ламали ребра, вибивали зуби. Також стріляли з різних видів зброї. Завдяки ЗМІ справа набула широкого розголосу. Катів закрили у СІЗО. Бойчуку вдалося одержати довідку про різні хвороби і уникнути ув’язнення.

Чи усвідомив Бойчук свою минулу провину? Судячи з сьогоднішніх подій – ні. Чи є адекватним рішення суду про умовне покарання Бойчука? Стрілянина в повітря для залякування дітей підтверджує, що ні. Чи є Бойчук безпечним для суспільства? Знову ні.

Зважаючи на те, що висновки місцевої районної міліції можуть знову, як і під час розслідування факту катування Бойчуком рибалок, зазнати «змін», вважаємо за свій обов’язок упередити можливі трагедії, пов’язані зі стріляниною у полі і надати ситуації розголосу.

Цю заяву просимо вважати офіційним запитом до правоохоронних органів щодо законності володіння умовно засудженого громадянина Бойчука зброєю і щодо розгляду подальшої можливості перебування його на свободі.

peredplata