Засуджено прикордонника та лікаря-психолога, які  за грошову винагороду обіцяли  учаснику АТО посприяти в одержанні групи інвалідності

11 900 та 8 500 гривень штрафу сплатять прикордонник та його лікар-психолог за шахрайство та підбурення до надання неправомірної вигоди. Про це інформує прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що впродовж жовтня 2016 – березня 2017 року офіцер, перебуваючи у змові з лікарем-психологом, яка працювала у медичній установі, де проходив реабілітацію учасник АТО,  під приводом надання членам медико-соціальної експертної комісії неправомірної вигоди за встановлення військовому групи інвалідності, шахрайським шляхом заволоділи грошовими коштами потерпілого в сумі  650 доларів США.

Нагадаємо, 14 березня 2017 року слідчі прокуратури  спільно з працівниками Управління захисту економіки в Чернівецькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України затримали прикордонника після одержання, через співучасницю, частини неправомірної вигоди в сумі 400 доларів США.

Садгірський районний суд м. Чернівці погодився з доводами прокурора-процесуального керівника та визнав винними обвинувачених у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.190, ч.2 ст. 15, ч.4 ст. 27 та  ч. 1 ст. 369 КК України та призначив покарання  у вигляді штрафу.

Рішення ще не набрало законної сили та може бути оскаржене в апеляційному порядку.

 

peredplata