У Глибоцькому та Кіцманському районах поліція вилучила нелегальну зброю

Пістолет, обріз мисливської рушниці та набої порушники зберігали без необхідних дозвільних документів. Відповідно до чинного законодавства, таке кримінальне правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років – повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

7-го червня під час проведення профілактичних заходів, спрямованих на вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів і вибухівки, працівники Глибоцького відділення поліції викрили протиправну діяльність 43-річного жителя районного центру. Чоловік незаконно зберігав і носив при собі пістолет іноземного виробництва, у магазині якого було 5 набоїв калібру 8 мм, а також 56 набоїв калібру 6,5 мм.

У 40-річного жителя села Хлівище оперативники Кіцманського відділу поліції виявили та вилучили обріз мисливської рушниці 28 калібру без маркування.

Усе вилучене направлено на дослідження до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. За обома фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

 

 

peredplata