Набув чинності вирок Кельменецького районного суду Чернівецької області проти громадянина Молдови

Набув чинності вирок Кельменецького районного суду Чернівецької області проти громадянина МолдовиНабув чинності вирок Кельменецького районного суду Чернівецької області за результатами розгляду кримінальної справи, порушеної слідчим УСБУ в Чернівецькій області, стосовно громадянина Молдови, який намагався контрабандним шляхом вивезти з України культурні цінності.

Встановлено, що зловмисник за допомогою мережі Інтернет відшуковував на території нашої держави предмети старовини з метою подальшого їх переправлення за кордон.

У серпні ц.р. співробітники СБУ спільно з прикордонниками та митниками на міжнародному пункті пропуску «Росошани» затримали громадянина Молдови за спробу незаконного переміщення через україно-молдовський кордон предметів історичної спадщини.

У ході огляду автомобіля оперативники виявили незадекларовані та приховані від митного контролю 11 предметів антикваріату. Правоохоронці вилучили ікону «Ісус Христос з головою Іоана Хрестителя та предстоячими», датовану кінцем 19 ст., та десять металевих наконечників до стріл часів пізнього середньовіччя.

За висновком державної мистецтвознавчої експертизи, вилучені предмети старовини становлять культурну цінність і підпадають під дію Закону України «Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей».

Вироком суду громадянина Молдови визнано винним у вчинені злочину, передбаченого ч.2 ст.15 та ч.1 ст.201 (контрабанда) Кримінального Кодексу України та із застосуванням ст. 69 (обставини, що пом’якшують покарання) Кримінального кодексу України призначено покарання у вигляді штрафу розміром у 7 тисяч гривень з конфіскацією предметів контрабанди, – повідомляє прес-центр СБ України.

peredplata