За напад на таксиста підліток отримав три роки

Глибоцький районний суд підтримав позицію державного обвинувача і 9 жовтня 2012 року виніс хоча і суворий вирок стосовно неповнолітнього Р. – 3 роки 6 місяців позбавлення волі.

Вироком суду від 1 серпня 2011 року цього неповнолітнього було засуджено за ч.3 ст.185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло) КК України до покарання у вигляді 3 р. позбавлення волі з іспитовим строком 2 р. Однак, на шлях виправлення він не став та належних висновків для себе не зробив і під час іспитового терміну знову вчинив злочин. 8 липня 2012 р. опівночі підліток замовив таксі. Коли авто виїхало за межі населеного пункту на польову дорогу, приставив до шиї водія ніж і почав вимагати гроші. Та чоловік вхопив однією рукою лезо ножа, а за допомогою іншої викликав по радіозв’язку допомогу. Згодом грабіжника затримали і за розбій та незаконне носіння холодної зброї суд відправив за ґрати.

– З приводу вчинення неповнолітнім повторного злочину на адресу начальника Глибоцького РВ УМВС України в Чернівецькій області прокуратурою внесено подання про усунення порушень вимог чинного законодавства, спрямованого на профілактику дитячої злочинності, – інформує прокурор Глибоцького району Оксана ГОДЛЕВСЬКА. – Також порушене дисциплінарне провадження стосовно головного спеціаліста служби у справах дітей Глибоцької РДА за неналежне здійснення координаційної діяльності органів та служб району із вказаних питань.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata