На Буковині затримано злочинну групу, яка збувала наркотичні лікарські засоби

Працівники ВБНОН УМВС України в Чернівецькій області припинили діяльність злочинної групи, члени якої організували збут наркотичних лікарських засобів. Цікаво, що один із зловмисників отримував ліки за справжнім рецептом, але використовував їх зовсім не за призначенням.

Під час проведення комплексних оперативно-профілактичних заходів, під умовною назвою «Батискаф», спрямованих на встановлення і перекриття каналів витоку підконтрольних речовин у незаконний обіг, працівники обласного ВБНОН і вийшли на злочинне тріо. Зловмисники організували збут наркотичного засобу «Трамадол» та психотропних лікарських препаратів на території Чернівецької області.

Правоохоронцями встановлено, що один з членів групи отримував ліки для своєї матері через аптеку у м. Вижниця. Лікарські засоби чоловік одержував за рецептом, що виписували жінці, яка має онкологічне захворювання. Проте, відповідного обезболювання рідна людина не отримувала, адже всі отримані ліки збувались за допомогою товаришів-зловмисників.

Коли злочинні дії трійці працівниками міліції були повністю доведені, зловмисників затримали. Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання членів групи правоохоронцями з незаконного обігу вилучено 80 капсул та 9 ампул наркотичного лікарського засобу „Трамадол”, 17 ампул психотропного лікарського препарату та 300 грамів макової соломки.

Нині порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України (незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Покарання за такий злочин передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна. Стосовно всіх членів групи обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Про це повідомляє УЗГ МВС України (за матеріалами УБНОН МВС України).

peredplata