На Буковині СБУ розслідує справу про заволодіння 820 тисяч гривень з добудови Дністровської ГАЕС

На Буковині СБУ розслідує справу про заволодіння 820 тисяч гривень з добудови Дністровської ГАЕССпівробітники УСБУ в Чернівецькій області розслідують кримінальну справу за фактом незаконного заволодіння державними коштами на суму понад 820 тис. гривень, виділеними на добудову берегової інфраструктури Дністровської ГАЕС.

Встановлено, що приватна фірма за договором підряду здійснювала будівельні роботи на об’єкті інженерного захисту схилів річки – «водовідвідний бетонний лоток», призначеного для запобігання руйнування берегової лінії. Під час виконання робіт технічний директор фірми, зловживаючи службовим становищем, привласнив частину перерахованих генпідрядником на рахунок фірми коштів.

Уклавши договір та отримавши цільове фінансування, протягом липня 2009 – лютого 2010 року підрядник прозвітував про виконані у повному обсязі роботи. Утім, встановлено, що обсяги виконаних будівельно-монтажних робіт були завищені, а прийомні акти – фальсифіковані.

За результатами перевірки, ініційованої СБУ, та висновком спеціалістів Держфінінспекції технічний стан об’єкту та реальний обсяг будівельних робіт не відповідають сумі одержаних та витрачених бюджетних коштів, а саме завищені на 822,4 тис. гривень.

Слідчими УСБУ стосовно технічного директора приватної фірми порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України, тобто заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах.

Триває слідство.

Про це повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області.

peredplata