На Буковині оперативники затримали \”гастролера\”

Співробітники карного розшуку Новоселицького райвідділу міліції затримали жителя сусідньої держави, який за один день встиг «погостювати» у помешкання чотирьох буковинців. До міліції звернулася 34-річна жителька села Магала та повідомила, що з її будинку викрали гроші в сумі 220 євро, мобільний телефон та ювелірні вироби. Всього жінці завдано збитків на суму 26 тисяч гривень.

Відреагувавши на повідомлення, працівники міліції одразу прибули на місце події. Проведеним оглядом господарства з’ясували, що до будинку потерпілої зловмисник проник шляхом віджиму металопластикового вікна у ванній кімнаті. Також з місця злочину експерти-криміналісти вилучили сліди пальців рук, взуття та знаряддя зламу.

Майстерно проведені оперативно-розшукові заходи та зібрана криміналістична інформація дали змогу оперативникам встановити, що на майно буковинки зазіхнув 17-річний житель іноземної держави. Через декілька днів він був затриманий. Правоохоронцям хлопчина розповів, що в той день він встиг «побувати», ще й в помешканнях трьох чернівчан. З одного – поцупив майна на суму 4 тисячі гривень, а з двох інших – нічого не вкрав, так як цінних для себе речей, не знайшов.

Заступник начальника Новоселицького райвідділу міліції Іон Шалар, розповів, що затриманий, не зважаючи на свій юний вік, вже притягувався до кримінальної відповідальності в своїй країні, зокрема за вчинення кишенькових крадіжок та підробку документів. Також його перевіряють на причетність до скоєння інших злочинів, як на території нашої області так і за її межами – повідомив міліціонер.

Наразі стосовно \”гастролера\” порушена кримінальна справа за ч.3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, а його самого заарештовано. Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Про це повідомляє сектор зв’язків із громадськістю УМВС України в Чернівецькій області.

peredplata