На Буковині бандити катують жінок

На Буковині бандити катують жінокНевідомі зловмисники 22 листопада пізно вночі напали на обійстя підприємця Івана Г. у Маршинцях Новоселицького району й, застосувавши насилля, забрали 20 тисяч доларів. Першим оприлюднив цю інформацію народний депутат Геннадій Москаль.

За його інформацією, злочинців ніби було четверо – усі в масках.

– Наразі відпрацьовують кілька версій цього пограбування, – каже Микола Долінський, заступник прокурора Новоселицького району. – Міліція робить усе можливе, щоб розкрити цей резонансний злочин.

– Як мені відомо, бандити топили господиню у ванній, щипцями переламали палець на нозі. Господаря вдома не було – повернувся додому вранці. Він приватний підприємець, – розповідає Віталій Кіріл, сільський голова Маршинців. – Це гарна сім’я, ніколи не мала конфлікт із законом. Жителі села залякані цією подією, не знають, хто може бути причетний до цього злочину. Протягом останніх двох років було приблизно шість подібних випадків, але міліція розкрила їх. Сподіваємось, що так буде і цього разу.

Справді, рік року невідомі грабіжники, застосовуючи зброю, тероризували весь район. Наприклад, у тих самих Маршинцях ввечері напали на 49-річну Раїсу К.: двоє бандитів, а ще кілька нібито перебували надворі, душили її, катували електрострумом. Жінка хотіла чинити опір, але нападники мали обріз рушниці. Злочинці забрали валюти на 32 тисячі гривень. Були без масок, віком до 30 років. Після цього нападу жінка лікувалася два тижні. А ще перед тим невідомі грабіжники навідалися до місцевої жительки Наталії С., коли вона із чоловіком перебувала на весіллі в родичів на Львівщині. Також у цьому селі виявили задушеною пенсіонерку Надію Г., у якої забрали 500 гривень. Злочинці, їх було шестеро, навідалися й у Бояни до будинку Віоріки Г., яка мешкала з 80-річною мамою, дочкою, зятем та двомісячним онуком. Пенсіонерку скинули з ліжка, погрожували вбити маля. Забрали валюти на 960 тисяч гривень. А у Новоселиці, використовуючи автомат, невідомі зловмисники вночі напали на будинок молодого подружжя – приватних підприємців. Тут вони забрали 25 тисяч доларів та джип \”БМВ Х5\”. Автомобіль потім знайшли на околиці містечка. Аналогічні злочинні дії зафіксували у Стальнівцях, Зеленому Гаї та інших селах. Пізніше з’ясували, що на теренах Новоселицького району грабунками займалися гастролери з Молдови, їх затримали. Можливо, ситуація повторюється? І не без допомоги місцевих навідників. (В. Гринюк)

Джерело Молодий буковинець

peredplata