В Чернівцях сів за грати цілий кримінальний клан

В Чернівцях сів за грати цілий кримінальний кланІз проголошенням вироку по кримінальній справі цими днями офіційно припинено функціонування сталої злочинної групи наркоділків, до складу якої входили 35-42-річні чернівчани – чоловік та його рідна дружина, а також 42-річна жителька с. Тереблече Глибоцького району. У залі судового засідання було встановлено, що впродовж квітня минулого – лютого місяця поточного років зловмисники, як правило, діяли за наступною схемою.
Глибочанка у навколишніх населених пунктах заготовляла макову соломку і транспортувала її у Чернівці, організатор угруповання в облаштованій за всіма вимогами науки і техніки (схему, обладнання та методичні рекомендації замовляв у ділків через Інтернет) у власній квартирі виготовляв «високоякісний» екстракт опію, а вже готовий «товар» усі разом реалізовували у під’їздах та майданчиках на проспекті Незалежності Чернівців. Окрім того, обмеженому «контингенту» – всього кільком знайомим господар оселі дозволяв (правда, за подвійну оплату) безпосередньо у нього «орендувати» кімнату і дві-три години «кайфувати».

І все ж сувора конспірація та утаємниченість «зібрань» від викриття, наркобізнесменів як, зрештою, і від покарання не вберегли – правоохоронці, задокументувавши дев’ять контрольованих «поставок», одночасно прикрасили руки усіх трьох співучасників металевими «браслетками», а з їх осель вилучили ще не реалізованих десять «доз» наркоти та відповідне обладнання.

Тож тепер за вироком суду жіноча «половина» групи по два роки кожна має провести в умовах суворої ізоляції від суспільства, а їх організатор, який уже й до цього п’ять разів «звітував» перед судом за причетність до розбійного нападу, крадіжок державного та індивідуального майна громадян, за зберігання та реалізацію дурман-зілля, виготовлення обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, організацію та утримування місця для їх незаконного вживання на тверді колонійські нари відбуває на чотири роки. У кожного із фігурантів за цим же вердиктом конфіскують особисте майно.

peredplata