Буковинські оперативники \”на гарячому\” спіймали кишенькового злодія

В ході чергових заходів, які спрямовані на виявлення кишенькових злодіїв, працівники карного розшуку обласного управління міліції затримали 33-річного чернівчанина. Під час проїзду в тролейбусі він із сумочки 36-річної жительки обласного центру поцупив гаманець, в якому знаходилися гроші в сумі 700 гривень. Речові докази міліціонери вилучили, а також з’ясували, що зловмисник раніше вже притягався до відповідальності за вчинення майнових злочинів.

Наразі дії затриманого слідчі кваліфікують за ознаками правопорушення передбаченого ч. 2 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція цієї статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Нажаль кишенькові крадіжки вчиненні у громадському транспорті, залишаються одним із найпоширенішим видом корисливих злочинів. Та щоб не стати жертвою такого посягання на Ваше майно, правоохоронці радять дотримуватися декількох правил, зокрема:

– будьте особливо уважними у переповненому транспорті;

– не носіть гаманці та цінні речі у зовнішніх кишенях сумок. Для зберігання ваших коштів краще користуйтеся внутрішніми кишенями одягу;

– сумку тримайте якомога ближче до себе.

І не забувайте, що неуважність жертви – є однією із головних умов, які спонукають зловмисника скоїти протиправні дії відносно неї.

Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

peredplata