На Буковині засуджено контрабандиста наркотичних засобів

На Буковині засуджено контрабандиста наркотичних засобівЗа результатами судового розгляду кримінальної справи, що була порушена та розслідувана слідчими УСБУ в Чернівецькій області, вироком Сокирянського районного суду Чернівецької області притягнуто до кримінальної відповідальності контрабандиста наркосировини.

У серпні 2012 року співробітники СБУ спільно з прикордонниками затримали 50-ти річного безробітного місцевого мешканця, який здійснив контрабандне переміщення через державний кордон особливо небезпечного наркотичного засобу – подрібненої макової соломи.

Пакунок з наркотичним зіллям вагою понад 640 грамів зловмисник сподівався пронести поза межами пункту пропуску через державний кордон. Добре знаючи місцевість, вночі він намагався пішки непоміченим перетнути кордон в районі м.Сокиряни, проте був затриманий спільною групою правоохоронців.
Експертиза вилученої речовини рослинного походження підтвердила, що у поліетиленовому пакеті чоловік переносив особливо небезпечний наркотичний засіб – макову солому – повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області.

Вироком суду громадянина України визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.305 (контрабанда наркотичних засобів у великих розмірах) і ч.2 ст.309 (незаконне зберігання наркотичних засобів) КК України та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки з конфіскацією наркотичної сировини, що була предметом контрабанди, та всього належного злочинцю майна.
Вирок суду набув чинності.

Про це повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області.

peredplata