На Буковині міліціонери вилучили близько сотні гральних автоматів

На Буковині міліціонери вилучили близько сотні гральних автоматівПрацівники УМВС постійно вживають заходи, спрямовані на недопущення незаконної діяльності гральних закладів на території Чернівецької області.
Лише з початку цього року міліціонери Буковини викрили 10 фактів зайняття гральним бізнесом, за якими вилучено 88 гральних автоматів та 48 комп’ютерних системних блоків.

Зокрема, у місті Новоселиця працівники УДСБЕЗ спільно з співробітниками райвідділу виявили факт надання послуг доступу до участі в азартних іграх на 24 гральних автоматах в приміщенні Інтернет-кафе.
У Глибоцькому районі в одному з приміщень райцентру було виявлено 12 гральних автоматів, у Сторожинці – 10.
У Чернівцях, в ході документування декількох фактів, вилучено біля 40 гральних автоматів.

Також міліцією задокументовані факти надання послуг грального бізнесу за допомогою комп’ютерної техніки.
Наприклад, у місті Заставна було виявлено та вилучено 13 комп’ютерних системних блоків, які використовувались для доступу до участі в азартні ігри на гроші. У місті Чернівці – в загальному вилучено більше 30 системних блоків.
Вилучене гральне обладнання направлено на експертизу.
За всіма фактами відкриті кримінальні провадження передбаченні статтею 203-2 Кримінального кодексу України (зайняття гральним бізнесом).
Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу (від 10 до 40 тис. н.м.д.г.) з конфіскацією грального обладнання.

Незважаючи на деякі труднощі виявлення та фіксації фактів надання послуг у сфері грального бізнесу, а саме, закритий режим роботи закладів, небажання відвідувачів сприяти роботі правоохоронців у документуванні, оформлення підприємницької діяльності на «підставних» осіб, міліціонерам, все ж таки, вдається припиняти діяльність підпільних гральних закладів.
Яскравим прикладом такого реагування було нещодавнє документування надання послуг у сфері грального бізнесу в закладі на вулиці Червоноармійській міста Чернівці. В ході проведення необхідних заходів правоохоронці вилучили 7 гральних автоматів. Діяльність зазначеного закладу припинено.

Управління МВС області попереджає громадян про кримінальну відповідальність за діяльність в сфері грального бізнесу та звертається з проханням до всіх мешканців краю: повідомляти до найближчого територіального підрозділу міліції або за телефоном «102» про місця розташування гральних закладів.

peredplata