Бригадира чернівецького потяга засудили до штрафу та звільнення за корупцію

Шевченківський районний суд м. Чернівців підтримав позицію прокуратури і визнав винним бригадира потяга сполученням «Чернівці – Окниця – Чернівці» у скоєнні адміністративного корупційного правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч.1 ст.172-2 (порушення обмежень щодо використання службового становища з одержанням за це неправомірної вигоди) КУпАП.

– Не здійснюючи поїздки на пасажирському потязі з метою отримання неправомірної вигоди бригадир внесла у минулому році до офіційних документів завідомо неправдиві дані, нібито їх здійснювала, – розповідає прокурор Чернівецької прокуратури з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері Олексій Стрижаковський. – Внаслідок цього жінці незаконно була нарахована і виплачена заробітна плата. Також заподіяні були і збитки ВП «Чернівецьке пасажирське вагонне депо «Чернівці».

За постановою суду за корупційне правопорушення бригадира не тільки оштрафовано на 850 грн., а й згідно з чинним законодавством вона буде звільнена із займаної посади.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata