На Буковині СБУ виявила порушення чиновниками вимог земельного законодавства

На Буковині СБУ виявила порушення чиновниками вимог земельного законодавстваУправлінням СБУ в Чернівецькій області відкрите кримінальне провадження за фактом порушення земельного законодавства з боку службових осіб відділу Держкозему та сільської ради одного з районів області, яке спричинило завдання збитків державі на суму понад 2,9 млн. гривень.

У результаті перевірки, ініційованої співробітниками СБУ із залученням працівників Держфінінспекції області, встановлено, що впродовж 2009-2010 років всупереч вимогам перехідних положень Земельного кодексу України та Закону України «Про землеустрій» чиновниками керівної ланки сільради та районного відділу Держкомзему було підготовлено, видано та затверджено на сесії сільради дозволи 60 громадянам на відведення земельних ділянок під забудову.
У дійсності керівництво цих установ не мало право ухвалювати такі рішення, оскільки ці ділянки розташовані на територіях поза межами населених пунктів. Згідно із Земельним кодексом України таке право має лише районна або обласна державна адміністрація.

Експертна-грошова оцінка земельних масивів площею близько 10 га, відчужених внаслідок протиправних дій посадовців, становить 2,91 млн. гривень.
Слідчим СБУ інформацію внесено до ЄРДР, розпочато досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Матеріали провадження скеровані до слідчого Управління МВС за підслідністю.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

peredplata