\”Обнова-фест 2013\” відбудеться в Чернівцях 23 червня

"Обнова-фест 2013" відбудеться в Чернівцях 23 червня На Зелені свята, 23 червня у Чернівецькому музеї народної архітектури та побуту (м. Чернівці, вул. Московської олімпіади, 38-Б.) відбудеться шостий молодіжний етнодуховний фестиваль «Обнова-фест».

Проводить його Товариство українських студентів-католиків „Обнова” за підтримки Чернівецької обласної державної адміністрації, міської ради та духовного патронату Коломийсько-Чернівецької єпархії Української Греко-Католицької Церкви.

Фестиваль має на меті через українські народні звичаї, традиції, духовну обрядовість, історичне минуле та сучасну культуру, сприяти зростанню національної самосвідомості молодих людей, виховувати у них почуття патріотизму та поваги до своєї держави.

У програмі фестивалю – спільна молитва за українську молодь, виступи аматорських та професійних танцювальних колективів, виставка-продаж виробів народних майстрів, \”полонинське три де\”, цікаві забави для дорослих і дітей (катання на конях, конкурс дитячої творчості, туристичні атракціони та інше), майстер-класи (виготовлення дощовиць, валяння шерсті, виробництво народних прикрас, клаптикові ляльки-мотанки, гра на народних інструментах та інші), народна кухня, показ національних мультфільмів та кіно, \”літературний млин\”, пластовий табір, концерт відомих українських гуртів та молодих виконавців, запалення святкової ватри та виступ формації \”Тіні вогню\”.

Передбачається участь у фестивалі аматорських та професійних танцювальних колективів, народних умільців, самодіяльних молодіжних ансамблів, бардів та музичних гуртів.

Наразі організатори розробляють план фестивалю і список учасників. Про всі новинки ми повідомлятимемо нашим читачам. Також ви можете за тим всім слідкувати на сайті фестивалю.

peredplata