Кінотеатр імені Миколайчука ремонтуватиме Калинка

26 квітня мав відбутися конкурс на право укладання договору довгострокової оренди приміщення, де колись був кінотеатр імені Миколайчука. Однак, як і 4 квітня, жодної пропозиції до Департаменту економіки Чернівецької міської ради так і не надійшло, тому конкурс не відбувся. Меценатів в Україні, а тим паче, на Буковині, схоже, немає і навряд чи буде. Є тільки скоробагатьки, які гроші лопатами загрібають, а потім переводять їх в офшори, купують майно за межами України. Їм культура славного міста до одного місця. Головне – напхати кишені й хизуватися дорогими лексусами, майбахами, кількамільйонними хоромами.
Наголосимо, що особливими умовами конкурсу були, в тому числі, реконструкція приміщень відповідно до проектної документації із обов’язковим збереженням кількості посадочних місць глядацької зали – не менше 300, існуючої площі глядацької зали, укладання угод з управліннями освіти та культури міськради про надання безоплатних послуг.

Як нам повідомили у Департаменті економіки, тепер, згідно з рішенням Чернівецької міської ради, вони готують документи для розробки проекту рішення про передачу приміщення по вулиці Головній, 140 на баланс МТК «Калинівський ринок» для відновлення під кінотеатр. Згодом, коли Калинка відремонтує приміщення, його передадуть на баланс міста.

Нагадаємо, генеральний директор Калинівського ринку Руслан Сербінчук сказав, що підприємство готове взяти на баланс підприємства кінотеатр і відремонтувати його.

Сподіваємось, що до 15 червня (річниці від дати народження Івана Миколайчука) у міській раді визначаться з долею кінотеатру. І вкажуть якісь терміни, плани щодо майбутнього культурного центру міста.
В це вірить і дружина кіномитця Марічка Миколайчук, а також його родина. Вони щиро сподіваються, що кінотеатр таки відновлять і він буде гордо називатися іменем Івана.
Надія ВІРНА

peredplata