Першим лауреатом обласної літературної премії імені Пауля Целана став Петро Рихло

18 травня у рамках відзначення в краї Дня Європи голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв вручив доктору філології, перекладачу, науковцю, професору україністики Інституту славістики Віденського університету та справжньому європейцю Петру Васильовичу Рихлу щойно започатковану обласну літературну премію імені іншого відомого європейця – Пауля Целана. Вона складається із пам’ятного посвідчення та грошової винагороди.

Відомий український літературознавець та педагог зауважив, що створення літературної премії імені Пауля Целана, творчість якого належить усій мистецькій Європі, засвідчує справжню європейськість нашого краю, де народився та виріс поет. «Це перше вручення дуже знаменне й хвилююче не лише для мене, а й для Буковини та Європи, – сказав Петро Рихло. – Переконаний, що ця нагорода назавжди залишиться в розмаїтті культурної палітри нашого краю».

Обласна літературна премія імені Пауля Целана вручатиметься у Чернівецькій області щороку в рамках святкування Дня Європи з метою відзначення найбільш високохудожніх творів літератури, підтримки літературного новаторства, плідного пошуку в сучасній поезії.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata