Чернівці – поетична столиця світу

Чернівці – поетична столиця світу

Це лишиться між нами —
Інтрига зустрічі
і мить знайомства,
Бентежний час
емоцій спілкування
І бита порцеляна
«допобачень».
Це плин життя,
Де ми — його меридіан…

Такий він — ІІ Міжнародний поетичний фестиваль «MERIDIAN CZERNOWITZ», котрий Чернівці приймали з 2 по 4 вересня.

У ці дні організатори зробили наше місто поетичною столицею світу. А одним із найважливіших задумів президента фестивалю Святослава Померанцева є повернення Чернівців на культурну мапу Европи. І те, з яким розмахом та насиченням пройшов другий фестиваль «MERIDIAN CZERNOWITZ», вселяє в те віру.

Три дні чернівчани та гості міста могли насолоджуватися поетичними читаннями поетів з різних країн Европи, виставками фотопоезії та кінетичних скульптур, театральними та музичними виставами, презентаціями книжок (в тому числі й тих, які є продуктом власне фестивалю), відеопоезією, ска-панк та джаз-рок-поезією, електропоезією, відеоінсталяцією тощо.

На фестивалі виступили молоді та знатні поети, котрі читали вірші під живу та електронну музику, під відео-супровід. Виступами тішили слухачів та глядачів і Олег Скрипка, і Лесь Подере-в’янський, і Юрій Андрухович, і Сергій Жадан, і багато інших талановитих митців.
Надії та очікування, що покладаються на наступний фестиваль, який відбудеться за рік, великі, як і амбіції організаторів. Сподіваємось, що все складеться. І українські олігархи разом з Фірташем, який дав на цьогорічний фестиваль 750 тисяч гривень, фінансуватимуть не тільки конкурси краси чи авторалі, а й культурно-мистецькі заходи, чим «покращуватимуть собі карму», як казав Андрухович.

Вл. інф.
Фото з сайту «MERIDIAN CZERNOWITZ»

Чернівці – поетична столиця світу
Чернівці – поетична столиця світу
Чернівці – поетична столиця світу
Чернівці – поетична столиця світу

peredplata