Буковинці завжди пам’ятатимуть незабутні зустрічі з Юрієм Іллєнком!

18 липня великому українцю – Юрку Іллєнку сповнилося би 77 років. В Чернівці Юрій Герасимович повернувся вперше після довгих років в 2006 році, коли пов’язав свою долю зі «Свободою».

«Разом з лідерами «Свободи» в рамках виборчої кампанії Іллєнко відвідав Чорторию та з тугою відчув плин років, які відділяли його від спільної творчості з великим українцем Іваном Миколайчуком. Бував він і на озері де щорічно зимують лелеки» – повідомляє Голова Чернівецької обласної організації ВО «Свобода» Віталій Мельничук .

В 2007 році Юрій Герасимович знову відвідав Буковину, і ті незабутні зустрічі ще до тепер пам’ятають чернівчани та гості міста. Третій приїзд Юрія Іллєнка на Буковину запам’ятався найбільше. Знаний кіномитець та письменник разом з Іриною Фаріон в 2009 році в палаці Академічний 9 листопада в рамках святкування Дня рідної мови презентували свої книги.

Тритомник «Доповідна Апостолу Петру» митець відкривав неперевершеними іскрометними афоризмами із життя людини, яка практично з небуття повернулася до витоків своєї нації. Автор в цьому творі зумів розпочати особисте відродження і цим відроджував увесь світ навколо.
Юрій Іллєнко і далі своїм духом дає наснагу нам в ці непрості часи духовно міцніти і поширювати український вплив в українську громаду, як це неповторно вмів робити наш Великий побратим.
Прес-служба Чернівецької обласної організації ВО «Свобода»

peredplata