В Чернівцях триває виставка Едуарда Странадка та Світлани Пожарської

Протягом трьох тижнів у Чернівцях експонуватимуть світлини двох провідних фотохудожників з України та Росії, а саме Едуарда Странадка та Світлани Пожарської.

Автори – досвідчені та титуловані майстри фотомистецтва.

Едуард – голова Національної спілки фотохудожників України та один з її засновників, а Світлана протягом 25 років працювала ведучим спеціалістом відділу фотомистецтва Державного Російського Дому, а сьогодні відповідальний секретар Спілки фотохудожників Росії.

Перегляд спільної виставки цих авторів буде дуже насиченим та інформаційним, адже вони працюють у зовсім різних техніках.

Якщо “Дев’яності” Едуарда Странадка вкотре повертають нас до класики, то Світлана представляє одну із сучасних та оригінальних течій, що зародилась саме із науково-технічним прогресом. Авторка працює у сканографії, тобто фотографії виконані за допомогою звичайного сканера. Для отримання зображення предмети розташовують на скляній панелі, так само як документи чи малюнки.

На святковому відкритті виставки у п’ятницю, 26 липня, був особисто присутній Едуард Странадко. Він зауважив, що доступність та легкість фотографії оманливі. Вміння фотографувати відрізняється від майстерності фотографа так само, як вміння писати від майстерності письменника. Проте на зустрічі у Чернівцях про власну творчість автор говорив дуже мало, натомість, щиро висловив своє захоплення містом, запевняючи, що пережив від нього справжній культурний шок і навіть пожартував, що на пенсії хотів би переїхати саме сюди.

Ознайомитись із роботами Едуарда Странадка та Світлани Пожарської можна у Виставковому Центрі “Вернісаж” за адресою: вул. Франка, 15. Виставка триватиме до 19 серпня 2013 року. Графік роботи виставкового залу – щоденно з 10.00 до 19.00, вихідний – понеділок.

Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata