Коли у Клішківцях буде будинок культури

Поки в Сокирянах освоюють 60 мільйонів, котрі були виділені на будівництво (відбудову) районного будинку культури, в Клішківцях (селі на Хотинщині) вже рік живуть без такого взагалі. Адже в серпні минулого року сталась там велика пожежа, яка зруйнувала культурну споруду. А будинок культури в Клішківцях, з глядацькою залою на півтисячі осіб, вважався одним з кращих в області. Вогонь знищив глядацький, більярдний зали, приміщення, де проводили дискотеку. Вціліло зовсім небагато. Все решта перетворилось на згарище. Пожежа також пошкодила внутрішню мережу електропостачання.

Коли у Клішківцях буде будинок культури

Коли у Клішківцях буде будинок культури

Ще минулого року прес-служба ОДА рапортувала, що вже до 31 грудня 2013 року будівельні роботи з відновлення будинку культури в Клішківцях будуть завершені. І казали, що знайдуться тих 15-20 мільйонів на цю справу. Влада навіть казала, що вже новий 2014 рік клішківчани зможуть святкувати в новенькому клубі.

Але не так сталось, як гадалось. Клішківчани й досі не мають, де святкувати державні та місцеві свята, куди водити своїх діток. Адже будівництво будинку культури навіть не розпочалось. Будівельники тільки огородили згарище парканом. За яким – невідомість.
Але в Клішковецькій сільській раді переконують, що будинок культури буде і місцева влада робить все, що в її компетенції та силах, аби якнайшвидше розпочались будівельні роботи.

Як нам повідомив сільський голова Клішківців Василь Ченківський, наразі на завершальній стадії перебуває підготовка проектно-кошторисної документації. Затримка була пов’язана з тим, що кошти на її виготовлення (а це орієнтовно четверть мільйона гривень) повинні бути віднайдені в місцевому бюджеті. Коли ж кошти знайшлись, виникли проблеми з пропусканням коштів через казначейство. Як тільки буде повністю підготовлена вся документація, проект подається на розгляд в кабмін. Сільську раду запевнили, що майже 20 мільйонів гривень на відбудову сучасного, на 500 сидячих місць, благоустроєного буднику культури будуть виділені.

Ми теж на це щиро сподіваємось. Хочеться вірити, що всі райони на Буковині рівні. І всі вони заслуговують на те, аби мати сучасні соціо-культурні об’єкти, утеплені школи і дитсадки, обладнані ФАПи та районні лікарні.
Надія Вірна

peredplata