Впродовж листопада на Буковині проходить виставка «Золотої нитки не згубіть», присвячена ювілею Ольги Кобилянської

Як інформує управління культури обласної державної адміністрації, на Буковині розпочато цикл культурно-мистецьких заходів, присвячених 150-літньому ювілею видатної української письменниці Ольги Кобилянської. Так, в рамках відзначення Дня української писемності та мови в Чернівецькому обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки «Золотої нитки не згубіть».

У відкритті виставки взяли участь заступник начальника управління культури облдержадміністрації Тетяна Шарагова, професор, доктор філологічних наук, завідувач кафедри української літератури філологічного факультету Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича Володимир Антофійчук, буковинські письменники, художники та громадськість міста.

На виставці представлені роботи із фондів музею, приватної колекції заслуженого майстра народної творчості, почесного громадянина Чернівців, колекціонера і краєзнавця Івана Снігура та знаних художників краю.

Відвідувачі виставки, яка триватиме до кінця листопада, можуть прослухати тематичні лекції-екскурси «Книги – морська глибина», «Образ Ольги Кобилянської та мотиви її творчості у роботах буковинських митців ХХ-ХХІ ст.», переглянути фільм «Меланхолійний вальс» і запис програми обласної державної телерадіокомпанії «Невідомі історії. Ольга Кобилянська».

Про це повідомляється прес-служба ОДА.

peredplata