Чернівецька рада ГО « Майдан» карає владу

Чернівецька рада ГО « Майдан» карає владуВідбулося перше засідання Чернівецької революційної ради ГО «Майдан». Окрім організаційних питань рада вирішувала низку нагальних. Зокрема, визначила вектор діяльності у часи, коли революційний момент у державі послаблений у зв’язку з Різдвяними святами, які розтягнулися майже на місяць. Та, незважаючи на це, Майдан живе, рада діє, революція триває.

Чернівецька рада «Майдану» вирішила звернутися до всіх працівників культури, народних колективів, учасників художньої самодіяльності, театральних діячів, народних колективів з проханням не йти з колядою до нинішньої влади, яка 30 листопада натравила на беззбройних мирних студентів озвірілих беркутівців. Тоді пролилася кров молодих українців. Влада обагрила свої руки кров’ю студентів. Досі вона не покаялася і не відступила. Більше того, вона продовжує репресії проти українських громадян. У цих умовах, у цій ситуації невинних при владі нема. Винні ті, хто віддавав наказ бити студентів. Винні ті, хто бив студентів і проливав їхню кров. Винні ті, хто підтримує цю владу, працюючи на неї. Винні ті, хто перебуває у лавах провладної партії регіонів. Кров студентів і на їхніх руках.
А на Буковині прийнято під час Різдвяних свят колядувати, віншувати одне одного щастям-здоров’ям, бажати добра. Чи можемо ми бажати добра цій владі? Чи можемо віншувати після безневинно пролитої крові студентів? Звичайно, що ні.
Тому рада ГО «Майдан» звертається до директора обласної філармонії пана Остапа Савчука не посилати творчі колективи з колядою до будинків, де засідає ненависна українській нації влада партії регіонів. Нагадуємо панові Савчуку, що він є головою обласної «Просвіти».
Звертається рада ГО «Майдан» і до директора Чернівецького театру імені Ольги Кобилянської пана Юрія Марчака, до директорів і керівників театрів області, художніх керівників, учасників художньої самодіяльності на місцях, в обласному та районних центрах у ці різдвяні дні жодного віншувального слова цій владі не говорити, жодної коляди їм не колядувати, жодного вертепу їм не творити і не показувати.
Ця влада не гідна українських національних традицій! Нехай іде геть!

peredplata