Збірник новел Анатолія Томківа презентували у Чернівцях

Збірник новел Анатолія Томківа презентували у ЧернівцяхУ Чернівцях відбулася презентація новел «В Євросоюз через Кінашку». Автор збірника – Анатолій Томків, ведучий програми «Діалог» Державної телерадіокомпанії «Культура», лауреат національних премій імені Тараса Шевченка, Василя Герасим’юка.

«…і до того світу, до тієї Європи Україна йде… Як не йде то сунеться – як зсув у Товарниці нижче каменя… І таки рачки, чи інакше..і за Кравчука, і за Кучми, і за Ющенка, і за Януковича – Україна таки доповзе до Євросоюзу в синяві, хоч би й сама при цьому посиніла», – саме так переконував своїх односельчан-гуцулів Мільо Софійчук з Кінашки.

Збірник презентували сьогодні у товаристві \”Знання\”.

Довідка «Погляду»

Анатолій Томків народився в сім\’ї педагогів в 1954 році, в селі Конятин Путильського району. Ще будучи учнем п\’ятого класу в Усть-Путильській восьмирічці, він самотужки організував перший в області на той час шкільний ляльковий театр, сам писав п\’єси.

А. Томків здобув філологічну освіту в Чернівецькому державному університеті. Працював викладачем української мови та літератури, німецької мови в Підзахаричах, Селятині. З 1976 року — він диктор обласного радіо і телебачення.

Впродовж тривалого часу А.Томків — керівник прес-служби Представника Президента України в Чернівецькій області, обласної ради, обласної державної адміністрації. З 1999 року Анатолій Томків — видавець відомчої газети ВДАІ УМВС України в Чернівецькій області \”Дорожній вісник\”, кореспондент всеукраїнських журналів \”Сигнал\” та \”Вісник Державтоінспекції України\”.

Джерело: vidido.ua

peredplata