Буковинські священики закликають позбутися ненависті в серцях (ВІДЕО)

Буковинські священики закликають позбутися ненависті в серцях (ВІДЕО) У переддень Великого Посту до всіх християн Буковини звернувся вікарій Буковинської єпархії УГКЦ Валерій Сиротюк. Він закликав людей напередодні неділя Прощення позбутися ненависті в серці.

«Мирний спротив, який підтримувала українська церква, закінчився не зовсім мирним, але героїчним повстанням цілого народу, і героїчною, славною, але разом з тим трагічною перемогою українського люду над режимом, – сказав священик. – Українська греко-католицька церква має право сказати головну фразу сьогодення: той, хто тримає в серці ненависть, закликає до самосуду, закликає до нової крові, – чинить тяжкий гріх».

Він зазначив, що Церква Христова сьогодні і в майбутньому залишиться аполітичною. Разом з тим багато священиків УГКЦ пішли на барикади за своїм людом як добрі пастирі, вони не полишали своїх вірних.

«Наші буковинські священики також були під кулями. отець Іван зі Сторожинця в усі дні перебував як добрий пастир біля своїх вірних, не зі зброєю, але з хрестом, благословляючи, підтримуючи, сповідаючи. Чернівецький отець Василь Гасинець власним автомобілем щотижня возив на Майдан ліки, одяг та харчі, які збирали парафіяни церкви Різдва Пресвятої Богородиці», – повідомив Валерій Сиротюк.

Також він закликав у складний для українців час не вдаватись до безвладдя і анархії. «Я хочу нагадати, що Закон Божий ніхто не відміняв, де написано «не вбий», «не вкради», «не пожадай нічого, що є в ближнього твого», – усі десять заповідей. Також ніхто не відміняв закони Української держави. І ми маємо по тих законах жити, – сказав вікарій. – Я хочу порадити буковинцям те, що церква радить впродовж двох тисяч років: найкраща зброя, якою можна вигнати диявола і спокусу є піст і молитва».

Також, як повідомив Валерій Сиротюк, в усіх парафіях УГКЦ відбудуться Панахиди за душі вбитих людей у час суспільного неспокою.

peredplata