Чернівецьку філармонію звинувачують у заангажованості

Афіші Чернівецької обласної філармонії заклеюють листівками із закликом виходити на Майдан вшановувати героїв Небесної сотні.

У тексті листівок йдеться про те, що 24 січня адміністрація філармонії заборонила присвятити свій виступ пам\’яті загиблим героям. Тепер же, \”змінивши прапори\”, вони влаштовують концерти.

Чернівецьку філармонію звинувачують у заангажованості

Виконуючий обов’язки директора Чернівецької обласної філармонії Анатолій Візнюк зазначає, що філармонія завжди була аполітичною, не підтримувала жодної партії чи політичної сили. Тому на концерті 24 січня робити присвяту було недоцільно.

\”Така присвята не була погоджена, музикант захотів це зробити перед самим виступом, – каже Анатолій Юрійович. – Люди приходять до філармонії відпочити від усього, просто насолодитися музикою. Вони повинні виходити з концерту зі свіжими головами. Тому ми не прив\’язуємо вечори класичної музики до якихось подій\”.

Також за словами Анатолія Візнюка, цієї неділі відбудеться цілий концерт-реквієм, присвячений загиблим на Майдані.

Мати хлопця, якому не дозволили присвятити виступ, Ярослава Лук\’янюк настоює на своєму і каже, що керівництво філармонії робить усе, аби вгодити існуючій владі.

Більше про конфлікт читайте у наступному номері \”Часу\”.

peredplata