Сьогодні — Міжнародний день Землі

Сьогодні — Міжнародний день Землі

Міжнародний день Землі, який відзначається 22 квітня, можна сміливо назвати самим глобальним святом на нашій планеті. Це свято підтримується Організацією Об\’єднаних Націй, оскільки воно спрямоване на збереження загального місця проживання всіх людей.

Свято було встановлено на 63-й сесії Генеральної Асамблеї ООН 22 квітня 2009 і відзначається щорік 22 квітня. Голова 63-ої сесії Генеральної Асамблеї Мігель д’Еското Брокман заявив, що проголошення в резолюції цього Міжнародного дня є визнанням того, що Земля є нашим домом, забезпечуючи людству життя, а також підтвердженням зобов’язань, прийнятих на Конференції ООН з навколишнього середовища і розвитку в Ріо-де-Жанейро в 1992 році. Тому для досягнення справедливого балансу між економічними, соціальними та екологічними потребами нинішнього і майбутніх поколінь необхідно сприяти гармонії з природою і планетою.

Сьогодні День Землі відзначає й Google. На його стартовій сторінці можна побачити колібрі, японських макак, жука, вухату медузу, хамелеона, рибу-їжака, який вітає користувачів Інтернету із цим святом, нагадуючи, що Земля не лише наш дім, а й усіх живих істот.

peredplata