На сцені муздрамтеатру покажуть вестерн по-чернівецьки

На сцені муздрамтеатру покажуть вестерн по-чернівецьки

Чернівецький музично-драматичний театр ім.Ольги Кобилянської покаже глядачам інший бік Чернівців. Так, 17 травня відбудеться прем\’єра вистави \”Срібний павук\”, поставленої за мотивами однойменного роману Василя Кожелянка, де актори покажуть таємниче, романтичне і трохи бандитське місто Чернівці.

У виставі автори іронічно поєднали найдрібніші подробиці життя передвоєнних Чернівців 1939-го року і придумані історії, що служать лаштунками для пригодницької інтриги. Містифікація, іронія, побутові подробиці, романтичні і гумористичні діалоги – все це на історичному тлі.

Вистава також прикрашена своєрідним гумором, соковитою буковинською говіркою та перепитіями любовного трикутника.

За сюжетом, велику частину часу чернівецькі детективи Кароль та Гельмут проводять у ресторанах, ганяються за бандитами або… у душевних муках від нерозділеного кохання. Хоча саме ця безнадійна закоханість у красуню Марію дарує їм різні пригоди…

Інсценізацією роману, на прохання режисера Людмили Скрипки, зайнялась відомий драматург Нєда Неждана.

\”Твір Кожелянка для адаптації в театрі дуже складний. Щоб усе зійшлося, треба серйозно попрацювати, щось десь утратити, щось змінити, – розповідає Л.Скрипка. – Це була дуже кропітка робота\”.

Саме тому вистава дещо відрізнятиметься від книги, з\’являться нові персонажі, яких немає у творі. Це зумовлено й тим, що режисер Людмила Скрипка хотіла дещо осучаснити події, описані Кожелянком та прив\’язати історію до останніх подій в Україні.

Окрім того, у романі дуже багато дійових персонажів. Тому у виставі буде задіяний увесь акторський склад театру, балет, а також діти, котрі навчаються у театральній студії при муздрамтеатрі.

\”Будуть несподівані речі і для читачів \”Срібного павука\” і для глядачів\”, – підсумувала л.Скрипка.

До слова, роман Василя Кожелянка нині практично неможливо знайти у книгарнях. Він видавався лише раз у 2004 році, невеликим тиражем, який одразу розкупили. Поки що книгу не передавали. Проте, як зазначають у видавництві \”Кальварія\”, перевидання таки є у планах.

peredplata